Adabiy tanqid tarixiga bir nazar - Tulishova, Gulzina (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Badiiy ijod va tanqid-adabiyotshunoslik hamisha so‘z san’ati bilan uzviy bog‘liqlikda rivojlanib kelgan. Ko‘p asrlik so‘z san’ati singari tanqid va adabiyotshunoslik ham uzoq tarixiy tadrijiy yo‘lni bosib o‘tgan. Jahon adabiyoti va tanqidchiligi tarixiga nazar tashlaydigan bo‘lsak, bu sohaga taalluqli bo‘lgan ko‘plab ilmiy-adabiy manbalar mavjuligiga guvoh bo‘lamiz.