O‘zbek komediyalarining taraqqiyot bosqichlari xususida - Jurayev, murodulla (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Annotatsiya: Maqolada o‘zbek komediyalarining tarixan rivojlanish bosqichlari, janrning poetik jihatdan takomillashib borish jarayonlari XX asr o‘zbek komediyalari, ularning badiiy o‘ziga xosliklari tadqiq qilingan. Kalit so‘zlar: Janr, komediya, tarbiyaviy-estetik, estetik tanqid, teatr, axloqiy muammolar, hayotiy kulgi, konfliktsizlik.