“QUTADG‘U BILIG”DAGI QAHRAMONLARNING RAMZIY MA’NOLARI, ULARGA YUKLATILGAN BADIIY VAZIFALARNI О‘RGATISHNING SAMARALI YО‘LLARI - Abdusodiqova, Zilola (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2023)
“Ta’limni tarbiyadan, tarbiyani esa ta’limdan ajratib bо‘lmaydi – bu sharqona qarash, sharqona hayot falsafasidir”[1]. Ta’lim-tarbiya nafaqat ta’lim muassasalarida, balki birinchi galda oilada shakllanib boradi. Xususan, mahallada, dо‘stlar, qarindoshlar davrasida. Tarbiya borasida maktab va oilani bir-biriga bog‘lamasdan о‘rganib bо‘lmaydi. Ta’lim-tarbiyaga oid yaratilgan asarlarning asosiy о‘zagi insoniylik, insonni ulug‘lash g‘oyasi sanalgan.