АТОИЙ ШЕЪРИЯТИДА ЮСУФ ВА ЗУЛАЙҲО ТИМСОЛИ ТАЛҚИНИ - burxonov, zavqiddin (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Ушбу илмий мақолада Шарқ, хусусан, ўзбек мумтоз адабиётида юқори мавқега эга бўлган Юсуф пайғамбар бадиий тимсоли поэтик жиҳатдан таҳлил этилади. Бунда мавзунинг манбалари, мумтоз шеъриятдаги талқинларига эътибор қаратилади. Ўзбек мумтоз шеъриятининг улкан намоёндаси Мавлоно Атойи ижодида Юсуф тимсолининг тутган ўрни ва поэтикаси ҳақида мулоҳазалар юритилади.