ЗУЛФИЯ МЕРОСИ: РЕЦЕПТИВ МУАММОЛАР - Quronov, Dilmurod (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Юртимиз тарихида, маданиятида шундай сиймолар борки, уларнинг номлари миллий тафаккуримизда муайян тушунчаларни, мавҳумотларни ифодаловчи белгига – эмблемага айланиб қолган. Худди мумтоз шеъриятда Юсуф алайҳиссалом номи “гўзаллик”, Аюб пайғамбар номи “сабр” белгисига айлангани каби. Шундай сиймолар қаторига ҳеч иккиланмасдан Зулфияхонимни ҳам қўшса бўлади. Зеро, унинг номи миллий тафаккуримизда вафо ва садоқат белгисига айлангандир. Албатта, бу халқнинг Зулфияга юксак эҳтиромидан далолат, айни чоғда, у туфайли шоира ижодининг қабул қилинишда муайян муаммолар ҳам келиб чиқади. Шулардан назаримизда энг муҳимларига тўхталиб ўтамиз.