“Boburnoma” asari tilida qo’llanilgan forscha sifatlar: “Boburnoma” asari tilida qo’llanilgan forscha sifatlar - Imomova, Gulnora (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Leksika esa tilning boshqa sohalariga nisbatan turli ichki va tashqi ta’sirlarni tezda o‘zida ifodalaganidan xalqning madaniy, siyosiy, iqtisodiy hayotidagi o‘zgarish va o‘sishni belgilashda asos bo‘la oladi.