O'ZBEK TILINING ASOSIY IMLO QOIDALARINI O'QITISHDA METODIK TAVSIYALAR - Ne'matova, Mavluda (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
O„zbek tiliga davlat tili maqomining berilishi ona tilimiz uchun ulkan taraqqiyot, rivojlanish, bitmas-tuganmas boy bisotini namoyish etish omili bo„ldi. Ayniqsa, mustaqillikka erishganimizdan keyin o„zbek tilining leksik qatlamida misli ko„rilmagan o„zgarishlar bo„ldi: “eskirgan so„z” tamg„asi bo„lgan ko„plab leksikonlar o„z lisoniy maqomiga ega bo„ldi, xalq tili bisotida qolib kelayotgan minglab so„zlar yasaldi, fan-texnika, tibbiyot, iqtisodiyot, huquq, sport va boshqa sohalarga oid ko„plab yangi so„zlar tilimizga kirib keldi; ish yuritish o„zbek tiliga ko„chdi, atamashunoslik qo„mitasi tashkil etilib, turli sohalarga doir fanniy lug„atlar tayyorlandi...