МИЛЛИЙ ТАЪЛИМ ТИЗИМИДА “ҚОБУСНОМА”АСАРИНИНГ ТАРБИЯВИЙ АҲАМИЯТИ - Салима, Жумаева. (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Шарқ халқлари орасида қадим-қадимдан тўғри сўзлаш ва фикрни чиройли ифодалаш масалаларига катта эътибор қаратилган. Тил қоидаларига тўла амал қилган ҳолда сўзлаш ва ёзиш билан боғлиқ фан “илми балоға” деб, чиройли, ёқимли сўзлаш ва ёзишни ўргатадиган фан соҳаси эса, “илми фаисоҳат” деб аталган. Албатта, бирор фикрни оддий сўзлар билан шунчаки соддагина ифода қилиш билан уни бадиий бўёқлар, гўзал ташбеҳлар, ранг- баранг образлар, жозибадор вазн ва оҳангдош қофиялар воситасида ифодалаш ўртасида катта фарқ бор.