ЭРКИН ВОҲИДОВ ИЖОДИДА ТАРИХ ҲАҚИҚАТИ ВА ТАЛМИҲ - Эрмуҳамедов, Абдусамад (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Эркин Воҳидов – ўз овози, сози ва услубига эга шоир. Унинг услубига мумтозийлик, тарихийлик ва миллийлик зеб бағишлайди.Умуман, тарихга турли хил нуқтаи назардан ёндошиш мумкин. Халқ тарихининг бадиий андозасини ёки машҳур тарихий шахс ҳаётини, борингки, бирор тарихий воқеани бадиий ифодага буркаб ёзиш мумкин.