Notiqlik –tarbiya va muloqotning o’zag - Baxtiyotova, Nurxon (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Notiqlik-san’atning eng qadimiy turlaridan biridir.Ko’plab fanlarning beshigi bo’lgan qadimgi Yunoniston notiqlik san’ati sohasida ham jahon madaniyati tarixining eng yorqin sahifalarini yaratdi.Notiqlik san’ati haqidagi ilk malumotlarni Gomerning << Iliada>> va<< Odisseya>> nomli dostonlaridan olish mumkin