ZULFIYA-MATONAT TIMSOLI - Fayzullayeva, Gavhar (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
O'zbek she'riyatini o'zining eng sara asarlari bilan boyitgan, asarlarida inson hayotidagi voqealarni haqqoniy tasvirlashi bilan kitobxon e'tirofini qozongan, tarix sahifalarida o'zining matonati, sadoqatini muhrlagan shoira Isroil Muslimov qizi Zulfiyadir.