ELIF SHAFAQNING ISHQQA OID 40 QOIDA ASARI HAQIDA - Mamadiliyeva Mahliyo, Maxliyo (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Kitoblarimiz ichida shunday kitoblar boʻladiki, uni hech qachon tugamasligini xohlaymiz. Menda shunday kitob bor.Men bundan xursandman.Bu kitob turk va Amerika yozuvchisi Elif Shafaqning Ishqqa oid 40 qoida asari hisoblanadi.Asar nomiga qarab unga baho berishga shoshilmang.Asarda hayotimiz davomida kerak boʻladigan qoidalarga duch kelamiz.Asar voqralari ikki zamon va davr oʻrtasida boradi,lekin bu oʻquvchiga qiyinchilik tugʻdirmaydi.Asarni oʻqish davomida har bir qahramon ruhiyatiga kirib,uni anglaysiz va unga hamdard boʻlasiz.