FE`LNING VAZIFA SHAKLLARIGA KIRUVCHI RAVISHDOSH SHAKLINING QO‘LLANISH XUSUSIYATLARI SO‘ZNING BADIIY VA LISONIY TAHLILI (ABDULLA QAHHORNING “ANOR” HIKOYASI MISOLIDA) - Jumayeva, Feruza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Adabiyotimizning yetuk va zabardast yozuvchisi Abdulla Qahhor barcha kitobxonlarga manzur bo‘luvchi, ma'naviy ozuqaga boy asarlar yozdi. Yozuvchi barchaga tushunarli bo‘lgan sodda tilda oddiy xalq hayotini qalamga oladi. Shu bois o‘quvchi asarni o‘qir ekan voqea-hodisalar uning ko‘z o‘ngida yorqin gavdalana boshlaydi.