ADABIYOT OLAMIDA INSONIYAT OLAMI TASVIRI - Qurbonova, Gulbahor (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Maqolada yozuvchi Nurali Qobul qissalaridagi Baxmal koloriti haqida fikr yuritiladi. Baxmal tog‘lari, undagi jonivorlar, tabiat qo‘riqchilari bo‘lgan tog‘begilar xatti-harakatlari tahlilga tortilgan. Asli vazifasi tog‘ va uning boyliklarini asrab avaylash bo‘lgan tog‘begilarning tabiatga ziyon yetkazishi, vazifalarini suiste’mol qilishlari yoritilgan. Tabiatga ziyon yetkazgan tog‘begilarning oxir oqibat tabiat tomonidan jazolanishlari ochib berilgan.