VOBKENT TUMANIDAGI AYRIM MIKROTOPONIMLARINING TARIXI VA TIL XUSUSIYATI - Xayrullayeva, Marjona (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Annotatsiya: Vobkent tumani toponimlarining lisoniy-etimologik hamda morfemik tadqiqiga e’tibor yetarlicha qaratilgan bo‘lsa-da, joy nomlari haqida bugungacha amalga oshirilgan tadqiqotlar umumiy, ham lingvistik, ham geografik; tarixiy hamda lingvistik; izohli va etimologik jihatlardan tadqiq etilgan ishlar sifatida to‘xtalish o‘rinlidir. Shu o‘rinda, Vobkent tumanidagi ayrim mikrotoponimlar tarixiga ham to‘xtalishni joiz deb bildik.