BUXORO VILOYAT VOBKENT TUMAN MIKROTOPONIMIYASI MAVZUVIY GURUHLARINING O’RGANIUSHI - Xayrullayeva, Marjona (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Annotatsiya: Turkfy xalqtar, jumfadan, a’zbek xalqlning urug’va qablialarnl, ularntng shahobcha va tarmoqiarini limly organishdo ko’plab mashhur rus toffxctii va tilshunaslornlng asarlarldagl bu masaloga old fikr va mulohoiaior muoyyan qlmmotga ego, Jumladan, Buxoro o’ikamlinfng yiitar davcmlda Johan tofckkuri mo’navly, madanly, va dinly qadrlyatlari toroqqiyotiga uikan hlssa qo’shib keloyotgan, shariffik nomfga satavor bo’lgan muqoddas Joylarlmizdan birfdlr. UnIng toponlmiyaslnl har tomanlamo a’rgonlsh nafaqol lingvistlk tadqiqotfar uchun, balk I Vobkent tumanl tarixi va madoniyatinl chuqur a’rganishda muhlm ahomlyat kasb etadl.