SAKKOKIY IJODINING MAVZU KO’LAMI VA BADIIYATI - Israilov, G’ayrat (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Hozirda, barchamizga yaxshi ma’lumki, Mavlono Sakkokiy merosining asosiy qismini g’azallar tashkil etadi. Shoir g‘azallaridagi asosiy mavzu - ishq, asosiy timsol - Inson. Ularda insonparvarlik, xalqparvarlik, visol umidi, hijron azoblari, gо‘zallik ta’rifi, hayotga muhabbat, ijtimoiy fikrlar ma’lum ma’noda siyosiy qarashlar qalamga olingan.