“TAVORIX UL-XAVONIN” ASARIDA TURLI LAVOZIMLARNI ANGLATUVCHI TERMINLARNING ISHLATILISHI - xoliqulov, jamshid (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Maqolada Xiva xonlari tarixi toʻgʻrisidagi “Tavorix ul-xavonin” nomli tarixiy asarda keltirilgan turli davlat boshqaruviga oid lavozimlarning ma’nosi va ularning kelib chiqishi haqida qisqacha ma’lumot berilgan. Kalit soʻzlar: Xon, vazir, inoq, yuzboshi, mingboshi, tarix, Ogahiy, Munis, Komyob, toʻra.