ALISHER NAVOIYNING “NASOYIM UL-MUHABBAT” TAZKIRASIDA MA’NAVIY-MA’RIFIY TUSHUNCHALARNING QO‘LLANILISHI - Umarova, Lola (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2023)
Mazkur maqolada Alisher Navoiyning “Nasoyim ul-muhabbat” tazkirasining leksikasida fors-tojik, arabcha so‘zlar eski o‘zbek adabiy tiliga xos ma’nolarda qo‘llangan so‘zlar aniqlanadi. Matnlarda ma’naviy-ma’rifiy paremiologik birliklarlarning qo‘llanish ko‘lami, miqdori, mazmun jihatidan o‘rganildi.