АДАБИЁТНИНГ АСОСИЙ ҚУРОЛИ - burxonov, zavqiddin (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Машҳур адиб ва мутафаккирлар якдиллик билан бадиий адабиётни “сўз санъати” деб таърифлашади. Шу сабабдан ҳам сўз санъати барча замонларда ҳам адабиётнинг, демакки, танқид ва адабиётшуносликнинг ҳам мангу муаммоларидан бири бўлиб келган. Чунки сўз-энг аввало-фикр-туйғу, ижод, бебаҳо руҳий неъмат. Адабиёт дарсликларида ҳам бадиий тилнинг бу муҳим жиҳати алоҳида таъкидланади: “Тасвирийлик ва эмоционаллик бадиий тилнинг асосий хусусиятларидир”. Кўплаб шоир-ёзувчилар ва олимлар якдиллик билан “Адабиёт тилдан бошланади” деб таърифлашлари ҳам бежиз эмас.