Ўзбек тилида боғловчиларнинг тарихий тараққиёти - Usmonov, Aslam; Usmonova, Umida (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Ушбу маколада ўзбек тилида боғловчиларнинг тарихий тараққиёти, матнлардаги семантик-услубий хусусиятларини тадқиқ этиш, шу асосда бу ёрдамчи воситаларнинг лисоний табиати, сўз туркумлари тизимида тутган ўрни, бошқа тил бирликлари билан ўзаро алока имкониятлари аниқлаш.