ҚЎШМА СЎЗ – МИКРОСИНТАГМАТИК МУНОСАБАТЛАР ОБЪЕКТИ СИФАТИДА - Туробов, Абдурайим (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Қўшма сўзнинг лингвистик табиати ҳақида мулоҳаза билдирганида Э.Бенвенист энг кичик бирликларнинг қўшилиши микросинтаксисдир. Қўшма отнинг ҳар бир тури синтактик жиҳатдан мустақил гапнинг қайсидир турининг ўзгариши сифатида ўрганилиши керак. Қўшма сўз синтактик жиҳатдан эркин бўлган жумланинг трансформацияси, дейди Е.С.Кубрякова