TIL VA NUTQ - Qayumov, Sardor (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Azal-azaldan xalqimiz oʻz ona tilini eʼzozlab, koʻp asrlik hayotiy tajribalari davomida sayqallab kelgan. Keyingi yillarda tilimiz taraqqiyoti bilan bogʻliq keng koʻlamli islohotlar amalga oshirilmoqda. Bunga misol qilib, 1989-yil 21- oktabr Oʻzbekiston Respublikasining "Davlat tili haqida"gi qonuni qabul qilingan kunni olishimiz mumkin. Oʻzbek tiliga davlat tili maqomining berilishi xalqimizning muqaddas qadriyatlaridan biri boʻlmish ona tilimizning rivojlantirishi, taraqqiyot etishi omili boʻldi desak mubolagʻa boʻlmaydi.