IJOD MAKTABLARI O’QUVCHILARIDA MATN YARATISH, MATN USTIDA ISHLASH KO’NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH YETAKCHI OMIL SIFATIDA - Abdurashidova, Iroda (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Ushbu maqolada Ona tili o’qitishning bosh maqsadi o’quvchilarda mustaqil fikrlash, ijodiy fikr mahsulini yozma, og’zaki shakllarda to’g’ri, ravon ifodalash ko’nikmalarini shakllantirish ekanligi haqida so’z yuritiladi.