Taqlid so‘zlarning tasnifi - Jumayeva, Feruza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2020)
Taqlid so‘zlar shaxslarning, jonli-jonsiz narsalarning, nutqi, harakat-holatlari asosida paydo bo‘ladigan so‘zlardir. Tilimizda nutqiy ta’sirchanlik, obrazlilikni oshirishda keng imkoniyatlar yaratadi. Semantik, pragmatik ma’no xususiyatlariga ko‘ra nutqda faol qo‘llaniladi.