SALOMAT VAFO HAMDA ZULFIYA QUROLBOY QIZI HIKOYALARIDA ONALAR MAS’ULIYATI TALQINI - Abdumurodova, Dilrabo (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
“Zamonaviy o‘zbek hikoyachiligi o‘zining salkam yuz yillik bosib o‘tgan yo‘lida xalqning dardini, jamiyatning ma’naviy hayoti muammolarini ilg‘ashga, idrok va ifoda etishga intilib keldi. Bu zamonaviy o‘zbek hikoyachiligining tarixiy taraqqiyoti bosqichlaridagi bosh xususiyatdir… Cho‘lpon, Fitrat, Abdulla Avloniy, Abdulla Qodiriy hikoyalaridan boshlab, Shukur Xolmirzayev, Zohir A’lam, Xayriddin Sultonov hikoyalarigacha kichik epik janrning badiiy barkamol namunalarida mazkur fazilat balqib turadi. Bu o‘zbek hikoyachiligining ijtimoiy- badiiy quvvatini, ma’no-mundarijasini tasdiqlaydi”