ZULFIYA TARJIMALARIDA SHOIRA MAHORATI: Mustafoqulova Rushana - Mustafoqulova Rushana, Mustafoqulova Rushana (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2025)
Zulfiya ijodiy tarjimalari o‘zbek adabiyotining boyligiga ulkan hissa qo‘shib, milliy she’riyatni yangi qirralarda yoritadi. Uning tarjimalari original asarning ruhini saqlab qolish, badiiy ifodalarni aniq yetkazish va o‘zbek she’riyati uslubiga moslashuv kabi murakkab mahoratni aks ettiradi. Zulfiya shoir sifatida o‘z asarlarida, ayniqsa, tarjimalarida nozik badiiy did, obrazlilik va hissiy tuyg‘ularni chuqur yoritadi. U tarjima jarayonida original she’rlarning ritm va ohangiga ham alohida e’tibor qaratgan, bu esa uning she’riy tafakkuri va mahoratini yanada yuksaltiradi.