ADABIYOTDA MONOLOG VA PERSONAJLAR KECHINMASI (“CHOL VA DENGIZ” ROMANI MISOLIDA) - Raxmonova, Yulduz (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Monolog adabiy atama bo’lib odatda kitob, film yoki sahna ko'rinishidagi personaj tomonidan berilgan nutqni anglatadi. Monolog (yunoncha monos – yakka, logos – so‘z ) – yakka shaxsning ayni paytda javob berilishini talab qilmaydigan, boshqalarning so‘zi (replikasi) bilan bo‘linmagan nutqi.