TARJIMA JARAYONIDAGI O’ZGARISHLAR VA ULARNING TURLARI - Achilov, Oybek (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Ushbu maqolada tarjima jarayonidagi o’zgarishlar va ularning turlari mavzusi yoritib berildi. Tarjima jarayoni va uning muhim ahamiyatlarini tushunish ,tasavvur qila olish uchun avvalo shu sohaning tarixiga nazar tashlash muhim omillardan biri sanaladi. Shuning uchun ushbu maqolada tarjima sohasining tarixiga ham yuzlanilgan.