СУҚРОТ МЕТОДИ – ТАНҚИДИЙ ФИКРЛАШНИ ЎРГАТИШНИНГ САМАРАЛИ УСУЛИ СИФАТИДА - Тўйчиев, Адхамжон (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Мақолада талабаларнинг ўқиш жараёнида уларнинг танқидий фикрлашларини ривожлантириш зарурлигига эътибор қаратилган. Мақолада “Суқрот методи” бўйича талабаларда танқидий фикрлашни ривожлантириш усуллари келтирилган. Чет тили ўқитувчилари томонидан дарсда ушбу усулдан фойдаланиш талабаларда танқидий фикрлашни ривожлантиришга ёрдам беради ва чет тилини ўрганишга бўлган мотивацияни оширади, шунингдек, ўрганишни оддий фаолиятдан мақсадли фаолиятга айлантириш имконини беради.