TILDAGI NOANIQLIK SEMANTIKASINING LEKSIK VOSITALARI - Pardaeva, Mohira (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Maqolada leksik noaniqlik rezolyutsiyasi taqdim etilgan. Leksik noaniqlik - bu og'zaki yoki yozma tilni bir necha qo'shimcha ma'lumotlarsiz tushunish qiyin yoki imkonsiz qiladigan ko'p talqin qilish imkoniyati ham bor Noaniqlikni hal qilish ikki nuqtai nazardan tahlil qilinadi va o'rganiladi: leksik elementlar paydo bo'lgan kontekst va noaniq so'zning barcha ma'nolarini faollashtirish