MUTAXASSISLIGI CHET TILI BO’LMAGAN OTM TALABALARIGA INGLIZ TILINI O’RGATISHDAGIMUAMMOLARI VA YECHIMLARI - Buriyeva, Sora (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Hozirgi kunda o’sib kelayotgan yosh avlodni chet tillarga o’qitish sifatini ta’minlash, chet tillarda erkin so’zlasha oladigan mutaxassislarni tayyorlash tizimini tubdan takomillashtirish, chet tillarni o’zlashtirish orqali jahon ta’lim standartlariga javob beradigan yetuk kadrlarni tayyorlash yurtimizda amalga oshirilayotgan ta’lim islohotining maqsadlaridan biridir. Ushbu maqolada chet tilini ikkinchi til sifatida o’rganishdagi qiyinchiliklar va ularga yechim bo’ladigan takliflar haqida fikr yuritiladi.