“Chingiz Aytmatovning “Qiyomat” romanidagi obrazlar talqiniga doir” - Iskandarova, Aybibi; Nafisa Amanlikova (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Ushbu maqolada Chingiz Aytmatovning “Qiyomat” romanida obrazlar talqini asosida davr inqirozi, jamiat qonunlaridagi nomutanosiblik, davr va inson fojiasi tasviri haqida so‘z boradi.