АҚШ НАСРИДА ТАРИХИЙ-БАДИИЙ АСАР ГЕНЕЗИСИ - Икромхонова, Фируза (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Мақоладатарихий-бадиий асарлар генезиси узоқ тарихга эга бўлиб, бундай туркумга кирувчи асарлар бугунги кўринишга келгунга қадар кенг ва теран эврилишни бошдан ўтказганлиги, замонавий тарихий-бадиий асарлар, хусусан, тарихий роман илдизида бадиий адабиёт ва тарихнавислик соҳаларининг вакиллари яратган “мемуар”, “эсдалик”, “хотира”, “бадиийлашган тарих”,”кундалик” каби умумий жанрларнинг алоҳида ўрни борлиги тўғрисида сўз боради.