INGLIZ TILINI IKKINCHI TIL SIFATIDA O’RGANISH JARAYONIDA GAPIRISH KO’NIKMASINING AHAMIYATI VA UNI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Sultonmurodov, Nodirbek; Xaydarova , Shoira (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Gapirish ingliz tilini ikkinchi til sifatida o’rganishda muhim ko’nikmalardan biridir. Bu nutqni o’rganish jarayonining maqsadini ko’rishda eng yaxshi ta’sirni ko’rsatadi. Ingliz tilini o’qitishning maqsadi talabalarni yaxshi muloqot qilish qobiliyatlarini shakllantirishdir.. Nutq - og’zaki shaklda namoyon bo’ladi Boshqa ko’nikmalar singari, u birinchi qarashda ko’rinadiganidan ancha murakkab va so’zlarni talaffuz qilishdan ko’proq narsani o’z ichiga oladi.