Инсоният маънавий ривожланишида таржима назариясининг хронологик босқичлари: Инсоният маънавий ривожланишида таржима назариясининг хронологик босқичлари - Хушиева, Наргиза (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Мақолада таржима назариясининг мустақиллик йилларидаги ўзбек таржимашунослиги ва дунё таржимашунослигидаги хроногик ривожланиш босқичлари тадқиқ этилган.