ШАХС ҲАЁТИЙ ПОЗИЦИЯСИНИНГ ИЖТИМОИЙ ФАЛСАФИЙ ТАЛҚИНИ - Mamatqulov, Sanjar (Джизакское инновационное образование, 2021)
Мақолада шахснинг ҳаётий позициясига доир қарашлар ижтимоий-фалсафий контекстда таҳлил этилган. Бунда “шахс”, “ҳаётий позиция” тушунчаларининг мазмун-моҳияти, шунингдек, “ижтимоий позиция”, “ички позиция”, “ҳаётий позиция” тушунчаларининг алоқадорлиги ва ўзига ҳослиги қиёсий кўриб чиқилган ҳамда шахс ҳаётий позициясининг муҳим хусусиятлари очиб берилган.