ko’nikma, malaka. - Xidirova, Munavvara (Джизакское инновационное образование, 2021)
ХХ аср ўзбек адабиётининг ёрқин намоёндаларидан бири Тоғай Мурод қиссаларининг яратилиш тарихи ва бадииати, адибнинг естетик қарашлари, миллий характер яратиш маҳорати, ижодкор шахси ва истедодининг ўзига хослиги таҳлил остига олинган.