DAVR TALABI ASOSIDA VA KASBIY MAHORATNI YUKSALTIRISHDA HARAKATLAR STRATEGIYASIDAN - TARAQQIYOT STRATEGIYASI SARI - Boychaeva, nozbuvi (Журнал музыки и искусства, 2021)
Ushbu maqola barkamol avlodlarni davr talabi asosida ta’lim berib, tarbiyalashda, Prezidentimizning ilm-fan, adabiyot va san’atning barcha turlari bo‘yicha teran bilim va iqtidorlarini shakllantirishga oid masalarini hayotga tadbiq etishdek oliy maqsadlarga qaratilgan. Barcha o‘zbek ziyolilarga vazifa va burch sifatida yaratilayotgan imkoniyatlardan unumli va oqilona foydalanishni burch va vazifa sifatida anglash, amalda nazariy va amaliy jihatdan o‘rganish, puxta bilim ilmiy salohiyatni takomillashtirishga jiddiy e’tiborni qaratishdek muhim masalalarni, bo‘lajak musiqa madaniyati o‘qituvchilarining ongiga singdirish maqsad qilib olingan.