A.FITRAT IJODI O‘ZBEK KLASSIK MUSIQASI TARAQQIYOTI KESIMIDA - Abduhamidova, Muhayyo (Журнал музыки и искусства, 2021)
Ushbu maqolada birinchi o‘zbek professori Abdurauf Fitrat ijodining o‘zbek musiqa madaniyati taraqqiyotidagi o‘rni, xususan, uning san’atshunos sifatidagi qarashlari yuzasidan ma’lumotlar o‘rin olgan. Shuningdek, maqolada o‘zbek musiqa madaniyatida ustivor ahamiyat kasb etgan Shoshmaqomning ilk marotaba notaga olinishi jarayonlari xususida ham fikrlar bayon etilgan.