VAZIFALARNI AMALGA OSHIRISH ASOSIDA ETNOPEDAGOGIKA TA’LIMNING YANGI PARADIGMASI - Eshmamatova, Eshmamatova Chinora (Журнал музыки и искусства, 2021)
Maqolada o‘quvchilarning individual rivojlanishining metodik yo‘nalishi sifatida shaxsiy yondashuv ko‘rsatilgan. Ta’lim tarkibining tarkibiy qismlari haqida gap boradi. O‘z xalqi va boshqa xalqlarning madaniyatini o‘rganish turli millat vakillari o‘rtasida bag‘rikenglik, madaniy muloqotni shakllantirish zarurligiga asoslanganligi qayd etiladi