TALABALARDA BADIIY-ESTETIK VA MA’NAVIY KAMOLOTINI SHAKLLANTIRISH OMILI - Muminova, Muqaddas (Журнал музыки и искусства, 2021)
Maqolada musiqa san’ati talaba shaxsining badiiy-estetik va ma’naviy kamolotini shakllantirishda buyuk ajdodlarimizning ulkan tarbiyaviy-ta’sirchanlik xususiyatlari haqidagi qarashlari, ilmiy asoslangan fikr-mulohazalari asoslangan holda bugungi kunda ulardan yosh avlod ma’naviy kamolotida foydalanish holati, muammo va imkoniyatlari tahlil qilingan. Shu o‘rinda ta’lim va tarbiya jarayoniga tadbiq etishda yanada samarali natijalarga erishish imkonini beruvchi ilmiy asosli tavsiyalar ilgari surilgan.